Serijo gostovanj nogometnega podkasta Vala 202 nadaljujemo v Atenah. Adama Gnezdo Čerina boste slišali prihodnji teden, za Panathinaikos pa igrata tudi Andraž Šporar in Benjamin Verbič. 30-letnika sta v zadnjih letih postala dobra prijatelja, a pravita, da se pred desetimi leti, ko sta bila rivala v prvi ligi, eden v dresu Olimpije, drugi Celja, sploh nista družila. Tesnejši stik sta navezala šele v reprezentanci, zdaj pa torej igrata tudi v istem klubu.

Atenski velikan je po drugem zaporednem porazu praktično izpadel iz boja za grškega prvaka, po tekmi z Arisom pa je bilo vroče pred stadionom Apostolosa Nikolaidisa. Ko ga igralci zapustijo, pridejo neposredno na ulico, kjer jih navijači pričakajo, pogosto veseli in prijazni, po nedeljski tekmi pa razjarjeni, zato je bilo za mnoge tam tudi precej neprijetno.

V pogovoru z Luko Petričem in Markom Cirmanom Verbič in Šporar povesta, da sta šla že po prvem krogu slovenskega prvenstva stavit, kdo bo prvak, večerjo bo moral po nedeljski zmagi Celja plačati Šporar. Ljubljančan je tudi priznal, da je precej bolj vesel, ko ob zmagi svoje ekipe zadene, ko pa je gol za preboj na Euro proti Kazahstanu zabil Verbič, pa se je veselil, kot bi ga sam dosegel, Verbič pa razlaga, kako so ga na dan začetka ukrajinske vojne zbudile sirene. Tedaj je igral za kijevski Dinamo. Ko je zaslišal pok rakete, je hitro odšel po sina, zbežal v podzemno garažo in počakal dokler niso razglasili konec nevarnosti.

Luka Petrič